Savjeti za odabir hladnjaka

Anthracite Black alla vinkylar

Anthracite Black

BeerServer sex Alkylar mQuvee

BeerServer mQuvęe

Rostfri med alla vinkylar

Rostfri med alla vinkylar

WineExpert Black

WineExpert Black

WineExpert stainless

WineExpert Stainless

WineKeeper

WineKeeper

Kroz nekoliko savjeta pokušat ćemo vam pomoći pri odabiru za hladnjaka za vino.

Razmišljate o kupnji hladnjaka za vino, ali imate problema s odabirom funkcionalnog i atraktivnog modela?

Hladnjaci za vino moraju zadovoljiti kriterije kvalitetnog uređaja s funkcijom hlađenja kao i estetsku komponentu kako bi se uklopio u vaš prostor.

Prilikom odabira hladnjaka uzima se u obzir niz čimbenika kao što su tehničke specifikacije, način instalacije, dimenzije, kapacitet boca i vrsta vina koju želite hladiti.

Posebnu pažnju obratite na razinu buke. Nažalost, na tržištu se nalazi veliki broj modela sa nepodnošljivom razinom buke, što znači da nećete moći čuti televizor! Veliki broj kupaca nam se javio sa takvim negativnim iskustvom.

Ako ste u mogućnosti najbolje da posjetite prodajno mjesto i tražite od prodavač da vam uključi hladnjak kako bi čuli kako radi budući da su određeni hladnjaci za vino namjerno deklarirani sa nižim razinom buke od stvarne.

Hladnjake za vino možemo podijeliti u dvije osnovne skupine: samostojeći i ugradbeni modeli.

SW 24BE side

Samostojeći hladnjaci za vino - WineExpert

Kao što i ime govori ovi modeli konstriuriani su da samostalno budu postavljeni u prostor i nisu namijeni za ugradnju u kuhinjske elemente. Sustav hlađenja je izveden na način da za hlađenje kompresora treba minimalno 10cm slobodnog prostora sa svih strana. Ukoliko bi se takav model ugradio u kuhinjske elemente došlo bi do pregrijavanja kompresora i kvara. U našoj ponudi nalazi se serija modela Winekeeper samostojećih hladnjaka za vino koji su namjenjeni da budu postavljeni u slobodni prostor.

Ovisno o slobodnom prostoru možete izabrati modele za hlađenje od nekoliko desetaka boca do modela za nekoliko stotina boca. Kao i modele izvedene u inox varijanti ili s potpuno crnim okvirom vrata, kao i modeli  s jednom ili dvije komore.

Modeli s dvije komore omogućavaju hlađenje crnog i bijelog vina. Temperatura za čuvanje vina je uobičajeno oko 12°C, tzv. podrumski mod. Dok se za posluživanje vina koriste sljedeće temperature:

  • Pjenušava vina i rose: 5°C-7°C
  • Bijela vina: 6°C-12°C
  • Suha bijela vina: 7 °C -11 °C
  • Crna vina: 15°C -18 °C

Naši brandovi vinskih hladnjaka mQuvee i Cavin imaju posebne premaze staklenih vrata s UV zaštitom, kako bi zaštitila vina od štetnog utjecaja sunčevih zraka, kao i police protiv vibriranja boca. Unutrašnjost hladnjaka osvjetljava bijela LED svijetlost. U hladnjaku se boce polažu vodoravno što je jako bitno kod korištenja plutenih čepova: kada je čep vlažan, tad on postaje nepropustan za zrak, i time se sprječava da se vino kvari. U našim hladnjacima za vino nalazi se posuda za vodu koja održava vlažnost i sprječava pluteni čep da se osuši.

Ugradbeni hladnjaci za vino

Ugradbeni hladnjaci za vino (serija modela Winecave)  mogu biti ugrađeni ispod radne ploče,  tzv. podpultni, ugrađeni u viseće kuhinjske elemente (potpuno integrirani) ili samostojeći ugradbeni modeli visine iznad radne ploče.

Ovisno o dizajnu vaše kuhinje podpultne modele možete odabrati modele širine 15cm pa do 60 cm. Ovi modeli mogu biti s jednom ili dvije komore za hlađenje, kapaciteta 7 do 45 boca. Također ovi modeli mogu biti s ručkom ili bez ručke tzv. „ touch open” vrata se otvaraju pritiskom na senzor. Okvir vrata može biti inox ili potpuno crni, a u mogućnosti smo ponuditi i „ custom made” RAL boja vrata i ručke prema želji kupca.

1 1
WKD49FGB

Potpuno integrirani modeli – Winekeeper

Ovi modeli ugrađuju su viseće kuhinjske elemente. Širine su 60cm, a visina može biti u nekoliko dimenzija: npr. visina mikrovalne pećnice (visina 45cm), visina klasične pećnice (60cm), i modeli visine od 88cm, 123cm i 178cm.

Modeli Winekeeper mogu biti s ručkom ili bez ručke tzv. „ touch open”.  Vrata se otvaraju pritiskom na senzor. Okvir vrata može biti inox ili potpuno crni, a u mogućnosti smo ponuditi „custom made” RAL boja vrata i ručke prema želji kupca.

Također postoje modeli koji su samostojeći ugradbeni širine 60cm, koji se u potpunosti mogu ugraditi u kuhinjske elemente. Njihova visina je viša od radne ploče i stoje na podu, samostojeći su. To su modeli serije WCD 187.

Pronađite hladnjak koji najbolje vam odgovara!